Alge Ajitsuke Nori 100g

Alge Ajitsuke Nori 100g

Alge Ajitsuke Nori 100gAlgele Ajitsuke Nori constituie un ingredient traditional japonez, ...
Disponibilitate Indisponibil
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei
19,00 lei

Alge Ajitsuke Nori 100g


Algele Ajitsuke Nori constituie un ingredient traditional japonez, folosit in bucataria asiatica in special pentru a înfășura rulouri de sushi sau onigiri.


Familiarizarea cu algele Ajitsuke Nori

Algele Ajitsuke Nori sunt o specie de alge marine comestibile, de culoare rosie, care prin prajire capata culoarea verde. Acestea au un conținut ridicat de potasiu, fosfor, vitamine C, E și acid folic.


Originare din Asia, algele Nori au fost folosite pentru a face sushi de secole. In mod traditional, algele tinere și subțiri sunt recoltate după câteva săptămâni în mare. In prima etapa sunt clătite cu apă proaspătă și zdrobite, apoi sunt presate pentru a face bine cunoscutele plăci de alge. Urmeaza etapa de uscare a acestora, proces care are loc la soare pentru ca produsele finale sa fie de buna calitate.


Algele Ajitsuke Nori in bucatarie

Algele Ajitsuke Nori sunt cele mai cunoscute și populare alge marine, fiind cunoscute mai ales ca foi de sushi sau onigiri. Frunzele prăjite sunt ideale pentru a imbraca legume, carne sau orez. 


Insa, cu algele Ajitsuke Nori nu se pot crea doar mâncăruri asiatice, acestea putand fi integrate în meniu în diverse alte moduri. Spre exemplu, pot fi încorporate într-o omletă, la care se pot adauga si alte legume pentru un aspect si un gust deosebit. De asemenea, se pot folosi ca garnitură a unei fripturi, într-o tigaie cu legume, ca ingredient in compozitia unei salate sau ca aromă în supele de tăiței.


Desi au la baza un gust dulceag, algele Ajitsuke Nori conțin o cantitate insemnata de sare, motiv pentru care recomandam gustarea preparatelor, inainte de adaugarea suplimentara de sare.

Spune-ti opinia
Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie