Faina de migdale

Faina de migdale

Faina de migdale este obtinuta din migdale fara coaja, care se macina pentru a crea o t...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
14,30 lei
27,30 lei
52,00 lei

Faina de migdale este obtinuta din migdale fara coaja, care se macina pentru a crea o textura fina si atractiva.


Familiarizarea cu faina de migdale

 

Popularitatea fainii de migdale a crescut in ultima vreme, in primul rand datorita aromei dulci, ca de unt si in al doilea rand datorita faptului ca faina de migdale se caracterizeaza printr-un nivel mult mai mic de carbohidrati fata de fainurile din cereale, ceea ce o face  ideala pentru dietele care restrictioneaza carbohidratii.

 

Este o faina cu un gust pregnant de migdale, care este bogata in proteine (21% din greutate), mangan, vitamina E si grasimi monoinsaturate si bogata in fibre. De asemenea, este o alternativa sanatoasa de utilizat in gatitul si coacerea fara gluten si fara soia.

 

Faina de migdale in bucatarie

 

Faina de migdale este unul dintre acele ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria oricarei gospodine.

 

Avand o utilitate versatila in gastronomie, este un ingredient excelent pentru deserturi, precum prajituri, cozonaci, torturi sau biscuiti. Faina de migdale poate fi utilizata si in compozitia turtelor si a unor produse de patiserie, in amestec cu faina de grau si alte tipuri de faina sau chiar pentru crustele produselor din peste sau pui, in amestec cu condimente si parmezan.

 

De obicei, se foloseste o combinatie in care un procent de 25% din faina de grau este inlocuit cu faina de migdale. In acest fel nu este afectata in mod semnificativ textura, faina de grau ajuta la cresterea produsului, iar faina de migdale ajuta la cresterea umiditatii si la asigurarea structurii.

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun