Faina de  ovaz

Faina de ovaz

Faina de ovaz este un tip de faina grosiera obtinuta din boabe de ovaz decojite, care au fost ulterior macinate.  Familiarizarea cu faina de ovaz Un mic dejun bogat, ne ajuta sa nu ne s...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
5,00 lei
10,00 lei

Faina de ovaz este un tip de faina grosiera obtinuta din boabe de ovaz decojite, care au fost ulterior macinate. 


Familiarizarea cu faina de ovaz

 

Un mic dejun bogat, ne ajuta sa nu ne supraalimentam in restul zilei si faina de ovaz este mai buna pentru micul dejun decat alte alimente, aceasta fiind de 2 ori mai satioasa decat faina alba.

 

Faina de ovaz este bogata in fibre si este indicata in dieta fara grasimi, deoarece numarul ridicat de fibre poate bloca organismul sa mai absoarba grasimi. De asemenea, in combinatie cu o dieta cu continut scazut de grasimi, faina de ovaz, prin continutul ridicat de antioxidanti, inhiba sinteza colesterolului "rau" (LDL-Colesterol) si ii reduc nivelul din sange. Acest fapt joaca un rol important in diminuarea ricului cardio-vascular.

 

Faina de ovaz in bucatarie

 

Faina de ovaz este unul dintre acele ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria oricarei gospodine.

 

Avand o utilitate versatila in gastronomie, este un ingredient excelent pentru deserturi, precum prajituri, cozonaci, torturi sau biscuiti. Faina de ovaz poate fi utilizata si in compozitia painii, a turtelor si a produselor de patiserie, in amestec cu faina de grau si alte tipuri de faina.

 

Faina de ovaz este folosita, de asemenea, ca agent de ingrosare in supele de carne si legume groase, de origine araba sau egipteana. 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie