Fasole borlotti (saluggia)

Fasole borlotti (saluggia)

Fasolea borlotti provine din America de Sud, dar ulterior si-a gasit adevarata patrie in Europa, mai exact in zona Toscania – Italia. Familiarizarea cu fasolea borlotti (saluggia) Fasol...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,75 lei
7,50 lei
15,00 lei

Fasolea borlotti provine din America de Sud, dar ulterior si-a gasit adevarata patrie in Europa, mai exact in zona Toscania – Italia.

 

Familiarizarea cu fasolea borlotti (saluggia)

 

Fasolea borlotti (saluggia) reprezinta un produs natural delicios, bogat in proteine si o sursa naturala de fibre, ideale pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Fasolea borlotti este una dintre soiurile de fasole care substituie foarte bine aportul de proteina animala, acest lucru asigurandu-i un loc important în dieta vegetarienilor.  

 

Boabele de fasole sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate. De asemenea, este bogata si in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea alba este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g de fasole alba pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

  

Fasolea borlotti (saluggia) in bucatarie

 

Fasole borlotti are boabele de culoare rozalie, cu pete mai întunecate, iar după fierbere devine toată maro. In prepararea acesteia nu este necesara adaugarea prea multor ingrediente sau condimente, intrucat nu are nevoie, fiind un tip de fasole delicata, dulce, cu un usor gust de nuca, cu o coaja usor crocanta si un miez cremos. Aceasta trebuie lasata la inmuiat peste noapte, la fel ca celelalte soiuri din familia ei, pentru a fi gatită corespunzator. Cel mai simplu mod de preparare necesita doar fierberea acesteia, adaugarea de ulei de masline, rosii proaspete, usturoi, sare si piper.


Foarte populară în bucataria italiana si portugheza, din fasolea borlotti se pregatesc supe, salate, se adaugă la sosuri, gustari si, de asemenea, se poate servi cu jumari de porc. Pentru prepararea unui aperitiv gustos, trebuie doar zdrobita si amestecata cu un sos de salsa.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie