Fasole neagra

Fasole neagra

Fasolea neagra este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.  Familiarizarea cu fasolea neagra Fasolea neagra este un soi de fasole ce...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,25 lei
6,50 lei
13,00 lei

Fasolea neagra este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.

 

Familiarizarea cu fasolea neagra

 

Fasolea neagra este un soi de fasole ce a inceput sa devina din ce in ce mai popular in randul bucatarilor. Boabele de fasole neagra sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar pentru fabricarea si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.

 

De mentionat este si faptul ca fasolea neagra are un indice glicemic scazut. Astfel de alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea neagra, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

 

De asemenea, fasolea neagra este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea neagra este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g de fasole neagra pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

 

Fasolea neagra in bucatarie

 

Fasolea neagra este din ce in ce mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea inchisa a boabelor de fasole le permite sa creeze o coloristica minunata in farfurie. Cel mai intalnit mod de consum al boabelor de fasole neagra este in preparate culinare, precum supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri de mancare.

De asemenea, pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea neagra cu putin usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa. Fasolea neagra poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini, usturoi, suc de lamaie, chimen macinat, ulei de masline si sare. Nu in ultimul rand, puteti amesteca fasolea neagra cu cuburi de mozzarella proaspata, rosii cherry taiate in jumatate si busuioc proaspat tocat, apoi turnati cu o picatura de ulei de masline extravirgin si otet de vin rosu si nu uitati de sare si piper, dupa gust.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie