Fasolea ochi negru este foarte populara in
bucataria indiana si in cea mediteraneana.
Familiarizarea
cu fasolea ochi negru
Fasolea ochi negru este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, numele
indicand, desigur, pata neagra de pe coaja lor. Boabele de fasole ochi negru sunt
asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de
antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei
stari optime de sanatate.
De mentionat
este si faptul ca fasolea ochi negru are un indice glicemic scazut. Astfel de
alimente cu un indice glicemic scazut nu declanseaza modificari importante in
nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si
sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.
De asemenea,
fasolea ochi negru este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si
magneziu, acesta din urma fiind un mineral necesar pentru sanatatea oaselor, el
avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si
musculare si diminuearea stresului.
Pe langa
densitatea ridicata de nutrienti, fasolea alba este un aliment bogat in fibre
si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Aceste
atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca
hrana bogata in fibre si proteine ajuta la mentinerea
senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.
Fasolea ochi negru
in bucatarie
Pentru o buna
absorbtie a mineralelor, este recomandat a se consuma fasolea ochi negru
impreuna cu o sursa pricipala de vitamina C, precum legume si verdeturi. In
prepararea acesteia nu este necesara adaugarea prea multor ingrediente sau
condimente, intrucat nu are nevoie, fiind un tip de fasole delicata, dulce, cu
un usor gust de nuca, cu o coaja usor crocantă si un miez cremos. Aceasta trebuie
lasata la inmuiat peste noapte, la fel ca celelalte soiuri din familia ei, pentru
a fi gatită corespunzator.
Foarte populara
în bucataria indiana si mediteraneana, din fasolea ochi negru se pregatesc supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri
de mancare.