Fulgii de grau reprezinta unul dintre cele mai complexe alimente deoarece contin
carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si
vitamine.
Familiarizarea
cu fulgii de grau
Fulgii de grau
sunt cereale integrale fara gluten si o sursa excelenta de vitamine, minerale,
fibre si antioxidanti importanti, cu numeroase beneficii pentru sanatate.
Acestia ajuta la pierderea in greutate, scaderea nivelului de zahar din sange si
la reducerea riscului aparitiei de boli de inima.
Atunci cand
sunt combinati cu o dieta cu continut scazut de grasimi, fulgii de grau, prin
continutul ridicat de antioxidanti, inhiba sinteza colesterolului
"rau" (LDL-Colesterol) si ii reduc nivelul din sange. Acest fapt
joaca un rol important in diminuarea ricului cardio-vascular.
Continutul de
fibre din fulgii de grau poate ajuta, de asemenea, sistemul digestiv, prin
reglarea tranzitul intestinal si curatarea tubului digestiv. Fulgii de grau
sunt un carbohidrat complex, plin de apa, care este absorbit si digerat lent de
catre organism, ceea ce inseamna ca vor asigura mai mult timp o stare de
satietate. Acestia sustin cresterea numarul de calorii care sunt arse in
fiecare zi, si va mentine corpul in forma, reducand insa potentialul de
pierdere al masei musculare.
Fulgii de grau
in bucatarie
Fulgii de grau sunt extrem de
usor de integrat in alimentatia de zi cu zi. Intrucat
nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotiti,
in alimentatie, de fructe uscate sau lapte vegetal. Una dintre cele mai usoare
metode de a prepara fulgii de grau este cu lapte cald, fructe proaspete, nuci si
seminte.
Este de ajuns
sa fie presarata o lingura peste
salata, peste fructe sau
in bolul cu iaurt. Un smoothie pentru micul dejun, in care sunt
presarati fulgi de grau, este ideal. Se
pot utiliza si in preparea prajiturilor, precum si a clatitelor sau pot fi
incorporati in aluatul pentru paine sau pentru pizza.