
Order | ||
---|---|---|
7,00 lei |
|
|
14,00 lei |
|
Cosul este gol!
Fulgii de porumb fara zahar reprezinta unul dintre cele mai complexe alimente deoarece contin
carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si
vitamine.
Familiarizarea cu fulgii de porumb
Fulgii de porumb
sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti importanti,
cu numeroase beneficii pentru sanatate.
Fulgii de
porumb contin vitamina A, esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii si
pentru functionarea sistemului imunitar, iar vitaminele B6 si B12 din
compozitie reduc oboseala si extenuarea, contribuie la functionarea normala a sistemului
nervos si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Atunci cand
sunt combinati cu o dieta cu continut scazut de grasimi, fulgii de porumb, prin
continutul ridicat de antioxidanti, inhiba sinteza colesterolului
"rau" (LDL-Colesterol) si ii reduc nivelul din sange. Acest fapt
joaca un rol important in diminuarea ricului cardio-vascular.
Continutul de
fibre din fulgii de porumb poate ajuta, de asemenea, sistemul digestiv, prin
reglarea tranzitul intestinal si curatarea tubului digestiv. Fulgii de porumb
sunt un carbohidrat complex, care este absorbit si digerat lent de catre
organism, ceea ce inseamna ca vor asigura mai mult timp o stare de satietate.
Acestia sustin cresterea numarul de calorii care sunt arse in fiecare zi, si va
mentine corpul in forma, reducand insa potentialul de pierdere al masei
musculare.
Fulgii de porumb
in bucatarie
Fulgii de porumb sunt extrem de
usor de integrat in alimentatia de zi cu zi. Aceste cereale pot fi consumate
atat la micul dejun, cat si pe post de gustare.
Se
recomanda a fi insotiti, in alimentatie, de fructe uscate, lapte vegetal sau
iaurt. Una dintre cele mai usoare metode de a prepara fulgii de porumb este cu
lapte cald, fructe proaspete, nuci si seminte.