Mac
Mac a fost considerat atribut al zeului Hypnos si al fratelui sau, zeul mortii Thanatos. P...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,22 lei
7,70 lei
14,70 lei
28,00 lei

Mac a fost considerat atribut al zeului Hypnos si al fratelui sau, zeul mortii Thanatos. Prin urmare, zeul somnului este intotdeauna descris ca un tanar cu capsule de mac in mainile lui, sau cu o coroana de maci, iar zeul mortii, de asemenea , cu o coroana de maci, dar cu aripi negre si o pelerina neagra. Mac este floarea zeului Hypnos si a fiului sau, zeul Morpheus. Vechii romani au spus: "Cand Morfeu doreste sa faca pe cineva sa doarma sau sa-i aduca visuri placute, el il atinge numai cu o floare de mac".
Semintele de mac sunt mai frecvente in India, unde sunt cultivate si folosite ca agenti de ingrosare pentru curry si sosuri. Ca si condiment, semintele  de mac sunt folosite la gatit, pentru ornat chifle, turta dulce, prajituri, placinte.  Ca si condiment, macul pot fi adaugat direct in aluat sau folosit ca umplutura pentru rulouri, placinte si multe alte feluri de mancare. De asemenea, macul este utilizat in prepararea dulciurilor orientale, cum ar fi halva.
In plus, aceste condimente se adauga la unele tipuri de paine indiana. Semintele negre de mac sunt utilizate pe scara larga ca umplutura sau ca aditiv la paine, briose, biscuiti si placinte.

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun