Miez caise (Turcia)

Miez caise (Turcia)

Se spune că cinci sâmburi administraţi zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate şi fer...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
4,00 lei
10,00 lei
20,00 lei
40,00 lei 40,00 lei

Se spune că cinci sâmburi administraţi zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate şi fericire la viaţa celui care îi consumă.


Familiarizarea cu miezul de caise

Miezul de caisă este un remediu utilizat din timpuri stravechi ca şi medicament, fiind considerat a avea beneficii majore asupra sanatatii, in cresterea imunitatii corpului, combaterea îmbătrânirii premature, îmbunătăţirea memoriei, reglarea tensiunii arteriale sau chiar hidratarea tenului prin folosirea produselor cosmetice  ce contin ulei extras din miezul de caise.

 

Poate cel mai important beneficiu adus de miezul de caisa se refera la capabilitatea acestuia de a ajuta organismul in  distrugerea celulelor canceroase. In sustinerea acestui ultim beneficiu, de retinut ca miezul de caisa contine amigdalina din belsug, care poarta si denumirea de vitamina B17 si este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase datorita stimularii sistemului imunitar in eliminarea lor din organism. Insa, este important ca miezul de caisa sa fie consumat periodic, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, cu pauze intre cure, deoarece tot substanta considerata a fi benefica in  distrugerea celulelor canceroase poate cauza probleme asupra sanatatii daca este consumata in cantitati mari.

 

Miezul de caise in bucatarie

 

Miezul de caisa are o aroma foarte placuta, asemanatoare migdalei si este consumat de unele persoane pe post de gustare. Altfel, acesta poate fi folosit in alimentatie ca ingrediente in diferite retete culinare, mai ales ca parte a unor retete de prajituri, precum cele cu aluat de tip pandispan, unde poate fi folosit atat pentru a completa textura, cat si gust sau decor, putand fi adaugat intreg su maruntit.

 

De asemenea, miezul de caisa este de mare folos in camara unei gospodine pentru utilizarea lui in gemurile si dulceturile preparate. Unele persoane prefera chiar sa strecoare cativa mieji de caisa in gem, pentru un aspect mai imbietor al borcanului.

Spune-ti opinia
Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie