Migdale fulgi constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in
zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu migdalele fulgi
Datorita multiplelor beneficii pe care le aduc, migdalele se bucura de o reala apreciere mai
ales din partea oamenilor aplecati spre mentinerea unui stil de viata sanatos.
Continutul de sare din migdale este foarte scazut, ceea ce face ca
acestea sa poata fi consumate zilnic fara nici un fel de problema.
Majoritatea grasimilor din migdale sunt polinesaturate care ajuta in mentinerea
nivelului bun de colesterol in organismul nostru. Dietele bogate in migdale, ajuta la cresterea
colesterolului HDL “bun” si produc efecte similare unei diete sanatoase pentru
inima, precum reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare. In
plus, consumarea unei portii de migdale pe zi poate ajuta la stabilizarea
glicemiei, care dupa o masa, creste cu pana la 30% in cazul diabeticilor.
Migdalele iti ofera si o gama variata de vitamine, dintre care amintim de
vitaminele B si E, antioxidanti importanti in mentinerea imunitatii si in
protejarea celulelor de efectele nocive provocate de poluare si consumul de
tutun.
Migdalele fulgi
in bucatarie
Migdalele fulgi o utilitate versatila in gastronomie, fiind un ingredient
excelent pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata. Ele
sunt folosite, cel mai adesea, la ornarea torturilor si a prajiturilor.
In combinatie cu fructele uscate sau cu alte tipuri de nuci si semintele de tot felul – migdalele fulgi pot
fi o idee excelenta pentru prepararea unui mic dejun consistent, delicios si sanatos,
avand la baza cerealele sau pseodocerealele. Tot pentru
micul dejun se poate opta pentru un smoothie in care se adauga migdale fulgi, seminte
de chia, fistic sau nuci macinate.