Muguri pin (China)

Muguri pin (China)

Mugurii de pin reprezinta miezul conului de pin, acestia fiind protejati de o coaja foarte dura. Familiarizarea cu mugurii de pinSpre deosebire de brad, pinul are o cantitate mai mare de...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
10,00 lei
20,00 lei
50,00 lei
100,00 lei
200,00 lei

Mugurii de pin reprezinta miezul conului de pin, acestia fiind protejati de o coaja foarte dura. 


Familiarizarea cu mugurii de pin


Spre deosebire de brad, pinul are o cantitate mai mare de rasina si mai multe proprietati terapeutice, in special mugurii sai.

Continand numeroase vitamine, minerale, cat si antioxidanti, principalele beneficii ale mugurilor de pin prin care pot imbunatati sanatatea organismului se refera la efectul energizant pe care il ofera, prin faptul ca fierul si magneziul detinut ajuta la stocarea energiei si combatarea starii de oboseala, cat si la faptul ca contribuie la imbunatatirea vederii, prin continutul de vitamin A si de luteina - antioxidant care ajuta ochiul sa filtreze razele ultraviolete, previne deteriorarea maculei si reduce riscul de aparitie a cataractei.

 

Mugurii de pin prezinta si proprietati impotriva bolilor cardiovasculare. Mai précis, avand un continut mare de grasimi mononesaturate si polinesaturate, dar si de magneziu, contribuie la reglarea tensiunii arteriale si la diminuarea nivelului colesterolului.

 

Mugurii de pin in bucatarie


Mugurii de pin au un gust dulceag si textura fina, asemanatoare cu cea a unului. Datorita aromei fine, acestia sunt considerati o delicatesa. Se pot consuma cruzi, insa se pot si praji pentru a capata un plus de aroma, dar si pentru a deveni crocanti si a fi apoi adaugati in diverse feluri de mancare. 


Mugurii de pin sunt foarte indragiti in bucataria mediteraneana si sunt considerati un ingredient esential pentru clasicul sos pesto, cat si pentru utilizarea alaturi de hummus. In bucataria turceasca si cea araba, sunt folositi frecvent in mancarurile cu orez. Pot fi consumati si in iaurt, in salate, in mancarea de spanac, alaturi de tagliatelle, sau chiar si in compozitia painii. 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie