Nucile pecan constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in
zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu nucile pecan
Nucile pecan sunt produsul arborelui hickory, de asemenea cunoscut si sub
numele de Carya illinoinensis. Copacul este originar din America Centrala si
America de Nord unde a fost folosit ca sursa de hrana de catre americanii
nativi timp de secole inainte de sosirea colonistilor europeni. Planta nu a
fost domesticita pana secolul al XVII-lea cand primele plantatii de pecani au
fost infiintate in Mexic.
Nucile pecan contin cel mai mare procentaj de grasimi dintre toate nucile.
Datorita grasimile nesaturate, sau asa-numitelor “grasimi sanatoase” al caror
consum este strans legat de mentinerea sanatatii inimii, o dieta bogata in nuci
pecan are ca rezultat prevenirea afectiunilor cardiovasculare.
Nucile pecan reprezinta totodata o sursa de antioxidanti si nu contin gluten sau
colesterol, astfel ca te poti bucura pe deplin de vitaminele pe care le contin,
precum A, B1, B2, B5, B6, B9 (acid folic) si vitamina E, sau de minerale, din
care amintim magneziu, zinc, fier, potasiu sau mangan, care are un rol
inflamator.
Continutul ridicat de fibre face ca nucile pecan sa fie recomandate celor
ce doresc o imbunatatire a procesului de digestie si prevenirea constipatiei. Daca
urmezi o cura de slabit, introdu in dieta ta nucile pecan si vei observa o legatura intre consumul lor si
pierderea in greutate datorita continutului de proteine si fibre care sporesc
senzatia de satietate.
Nucile pecan
in bucatarie
Fiind o sursa naturala de proteine vegetale, nucile pecan sunt ideale
pentru vegani si vegetarieni. Crocante, dulci si ideale ca gustari, consumul
lor va fi bine-venit la birou, acasa sau oricand simti nevoia sa rontai ceva.
Nucile pecan reprezinta un ingredient
extrem de versatil atunci cand vine vorba de utilizarile culinare. Multi
dintre bucatari folosesc nucile pecan in salate sau paste, in special intr-o
combinatie cu branzeturi pentru Gorgonzola sau branza albastra, cat si sub forma
de crusta pentru pui si alte preparate culinare. Ele pot fi folosite atat
pentru prepararea deserturilor, precum tarte, placinte, inghetata, prajituri
sau bomboane.