Orez basmati
Orezul basmati este o alternativa gustoasa si mai sanatoasa a cartofilor sau pastelor.Familiarizarea cu orezul basmatiLa ora actuala, se estimeaza ca orezul este cea mai consumata dintre ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,75 lei
7,50 lei
15,00 lei

Orezul basmati este o alternativa gustoasa si mai sanatoasa a cartofilor sau pastelor.

Familiarizarea cu orezul basmati

La ora actuala, se estimeaza ca orezul este cea mai consumata dintre cereale la nivel mondial, “hranind” mai mult de jumatate din glob, consumul acestui tip de cereale fara gluten, dublandu-se in ultimele trei decenii. Orezul basmati este cultivat de peste 1000 de ani, in Himalaya, iar India, unde este un aliment de baza, si Pakistanul, sunt cei mai mari producatori si exportatori ai orezului basmati.

Orezul basmati este o cereala integrala, fapt care reduce sansele cresterii colesterolului si aparitiei unor boli de inima. Totodata este si o sursa buna de magneziu, fosfor, seleniu, tiamina, niacina, vitamina B6 si mangan. Continand mai mult de 80% din necesarul tau zilnic de mangan,  orezul brun furnizeaza un grad ridicat de energie si ajuta si la sintetizarea acizilor grasi, ceea ce duce la mentinerea in linii normale si a sistemului nervos.

 

Orezul basmati este apreciat si pentru faptul ca este bogat in fibre. Fibrele sunt importante pentru procesul de digestie, dar si pentru mentinerea greutatii, deoarece creeaza rapid senzatia de satietate si ajuta la arderea grasimilor.

 

Orezul basmati in bucatarie

 

Orezul basmati este foarte sanatos si hranitor, de aceea este bine sa fie introdus cat mai des in dieta. Prepararea orezului basmati este simpla si rapida, iar combinatia cu legume proaspete il face si mai delicios.

 

Orezul basmati trebuie spalat inainte de a fi gatit, pentru a indeparta pudra de amidon lasata după procesare, asa ca inainte de preparare, trebuie fiert in 2-3 ape, apoi lasat la inmuiat jumatate de ora. Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati isi dubleaza cantitatea dupa fierbere, nu este lipicios si se digera uşor.

Aproape un sfert din populatia globului foloseste orezul ca principalul aliment in cadrul unei mese. Este un aliment foarte versatil, putandu-se consuma atat ca fel principal, cat si in combinatii cu alte preparate din legume sau cu diverse tipuri de carne: vita, porc, pui, peste. 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie