Orezul rosu este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.
Familiarizarea cu orezul rosu
Original din China, orezul rosu este un orez cu bob intreg cu o culoare
naturala inconfundabila de rosu care, care se deosebeste de celelalte tipuri de
orez datorita continutului ridicat de vitamina E. In plus, are o aroma subtila
de nuca si o textura usor elastica.
Orezul rosu este o cereala integrala, fapt care reduce sansele cresterii
colesterolului si aparitiei unor boli de inima. Totodata este si o sursa buna
de magneziu, fosfor, seleniu, tiamina, niacina, vitamina B6 si mangan.
Continand mai mult de 80% din necesarul tau zilnic de mangan, orezul rosu
furnizeaza un grad ridicat de energie si ajuta si la sintetizarea acizilor
grasi, ceea ce duce la mentinerea in linii normale si a sistemului nervos.
Orezul rosu este apreciat si pentru faptul ca este bogat in fibre. Fibrele
sunt importante pentru procesul de digestie, dar si pentru mentinerea
greutatii, deoarece creeaza rapid senzatia de satietate si ajuta la arderea
grasimilor.
Orezul rosu in
bucatarie
Orezul rosu este foarte sanatos si hranitor, de aceea este bine sa fie
introdus cat mai des in dieta. Prepararea orezului rosu este simpla si rapida,
iar combinatia cu legume proaspete il face si mai delicios.
Aproape un sfert din populatia globului foloseste orezul ca principalul
aliment in cadrul unei mese. Este un aliment foarte versatil, putandu-se
consuma atat ca fel principal, cat si in combinatii cu alte preparate din
legume sa