Zatar
Zatar Zatar a fost un condiment realizat home made, fiind bine pastrate secretele familiale care aromatizau mancarurile din Orientul Mijlociu, inca din Evul Mediu. Ca si in multe ames...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
4,00 lei
10,00 lei
20,00 lei
40,00 lei

Zatar


Zatar a fost un condiment realizat home made, fiind bine pastrate secretele familiale care aromatizau mancarurile din Orientul Mijlociu, inca din Evul Mediu. Ca si in multe amestecuri regionale, exista nenumarate variante care variaza de la o regiune la alta, de la un sat la altul si chiar de la o familie la alta.

Zatar este un condiment realizat dintr-un amestec incantator de plante uscate, seminte de susan si sumac si, de obicei, sare. Variatiile regionale pot fi destul de diferite, fiind folosit in special la salsa.  In Israel, Zatar contine adesea buruieni, versiunea iordaniana fiind mai rosie, datorita cantitatilor mai mari de consum de sumac, in timp ce versiunile libaneze pot contine zest de portocale. In mod obisnuit,  zatar face parte din categoria de condimente, cum ar fi piperul, fiind presarat pe feluri de mancare.

Zatar este adesea amestecat in ulei de masline si folosit ca o baie pentru piure de legume moi sau aplicat pe paine inainte de coacere. De asemenea, cu zatar, este frecata carnea de pui, miel si fructe de mare (in special peste) si se potriveste cel mai bine cu conopida si cartofi. La noi, este adaugat la ceapa julien  sau utilizat ca un topping cu smantana pe cartofi copti.


Zatar vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie