Zahar brut
Zaharul brut nu contine coloranti sau aditivi alimentari. Este obtinut prin procedee si...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
12,00 lei

Zaharul brut nu contine coloranti sau aditivi alimentari. Este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale a trestiei de zahar si nu pe rafinarea ei.

 

Familiarizarea cu zaharul brut

 

Cele mai cunoscute tipuri de zahar existente pe piata sunt zaharul alb si zaharul brut.Daca ar fi sa facem o ierarhie, zaharul brut din trestie, este cel mai sanatos tip de zahar. Spre deosebire de cel alb, zaharul brut din trestie, nu este procesat. Acest lucru este recomandat pentru ca prin procesarea completa, indulcitorul rafinat isi pierde total continutul de minerale, dintre care amimtim magneziu, fosfor, fier, sodium si zinc.


De asemenea, a nu se confunda zaharul brun cu cel brut, pentru ca nu este acelasi lucru. Zaharul brun este un tip de zahar rafinat, dar colorat si aromatizat cu ajutorul siropului de caramel sau melasei adaugate dupa procesarea completa. In schimb, zaharul brut este zaharul din trestie nerafinat, care pastreaza o parte importanta din continutul natural de melasa.

 

Zaharul brut in bucatarie

 

Zaharul reprezinta unul dintre produsele cel mai raspandite in gospodariile de pretutindeni si este unul din ingredientele care nu lipsesc din deserturi, intr-o forma sau alta.

 

Fiind cel mai sanatos dintre toate, este recomandata folosirea zaharului brut din trestie, in defavoarea celui alb, in retetele pe care le pregatesti sau in cafeaua de dimineata. Iar in aluaturi, zaharul brut are tendinta sa ramana usor crocant, ceea ce va da prajiturilor o textura si un gust aparte.

 

De asemenea, este bine de stiut ca zaharul brut are doar 85% cantitate de zaharoza si doar 11 calorii pentru o lingura, ceea ce il face cea mai buna varianta pentru curele de slabire.

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun